Google Gözlük Geliyor




Teknolojinini en büyük nimetlerinden biri olan google gözlük ile, konuşarak komutlar verebilir, resim çekebilir, video kayıt edebilirsiniz. Navigasyon olarak kullanabilir, herhangi bir nesnenin resmini çekerek o resim hakkında googledan araştırma yapabilirsiniz.

Google gözlük ile internet her an gözünüzün önünde olacak, facebook twitter gibi sosyal ağlara sesli komutlar ile durum güncellemesi, fotoğraf görüntüleme gibi temel internet faktörlerini kullanabileceksiniz.

Google şirketinin büyük emekler harcayarak oluşturduğu projesi olan Google Glass Project, yani google gözük projesi büyük yankı uyandırdı. Henüz piyasaya çıkmadan teknoloji tutkunları tarafından merakla beklenen google gözlük, gözümüzün önüne interneti sunması ve bu alanda ilk olması açısından oldukça önemli.

RESİM ÇEKİP VİDEO KAYIT EDİYOR
Gözlüğün ön tarafında ki mercek sayesinde istenildiği anda bir ses komutuyla video kayıt edilip fotoğraf çekimi yapılabiliryor. Yaşadığımız anı kendi gözümüzden yansıtır gibi insanlarla paylaşma imkanımız olacak. Öyle ki google gözlük ile düğün, doğum günü gibi önemli günlerimizi kendi gözümüzden video kayıt etme imkanımız olabilecek, ve ya anlık olarak başkalarıyla paylaşabileceğiz.

Google gözlüğün iphone uyumlu olması ve ilerleyen zamanlarda uygulamaların geliştirilmesi ise artı bir özelliği olarak gözükmekte ve teknoloji tutkunlarının ilgisini daha da arttırmakta.

Alıntı: http://googlegozluk.blogspot.com/2013/02/gozlukle-neler-yaplabilir.html

Hiç yorum yok:

Bu Blogda Ara

Tema resimleri fpm tarafından tasarlanmıştır. Blogger tarafından desteklenmektedir.